Project

NV BERGKWARTIER

Type project: Architectuurfotografie en interieurfotografie

Bergpoortstraat Deventer architectuurfotografie voor NVBergkwatier

Over NV Bergkwartier

NV Bergkwartier zorgt ervoor dat deze panden in al hun oorspronkelijke luister worden hersteld om daarmee een belangrijk deel van de Deventer historie te bewaren. De organisatie voert restauraties uit en beheert vervolgens de verhuur van de panden als woon- en werkruimte. Als ‘Maatschappij tot Stadsherstel’ denken we graag mee over de toekomstige ontwikkelingen in de stad, om Deventer nog aantrekkelijker te maken.

De Assentstraat in Deventer. Stadsfotografie voor NV Bergkwartier

Over dit project

In 2023 kreeg ik de opdracht om een fotoproject uit te voeren voor NV Bergkwartier, een stichting die zich inzet voor het behoud en herstel van historische panden in Deventer. Het was een hele eer om dit project te mogen uitvoeren, want het Bergkwartier is een prachtig stukje erfgoed.

Het project omvatte het fotograferen van alle 160 panden van de stichting, zowel van binnen als van buiten. Dit was een flinke klus, maar ik heb er met veel plezier aan gewerkt. Ik heb veel geleerd over de historische architectuur van het Bergkwartier en de andere wijken in Deventer.

De techniek en apparatuur

Voor het project heb ik gebruik gemaakt van een Nikon Z8 camera met een NIKKOR Z 14-35 f/4  lens. Deze lens is ideaal voor architectuurfotografie, omdat hij een groot diafragma heeft en een groot bereik.

Ik ben erg tevreden over het project. Het was een mooie uitdaging en ik heb veel geleerd. Ik ben trots op de foto’s die ik heb gemaakt en ik hoop dat ze een bijdrage zullen leveren aan het behoud van het historische erfgoed van Deventer.

Meer foto's voor NVBERGkwartier