Tarieven

Wat kost een Fotograaf?

het stadsaanzicht van Deventer met worken in de avond. Cityscape of Deventer with clouds

Prijzen fotografie

Hier onder een overzicht van mijn prijzen. Dit is alleen een korte indicatie, het is daarom een goed idee om mij even een mail te sturen voor een officiële offerte op info@bartros.nl.

Prijzenlijst Evenement fotografie

Voor evenement en event fotografie reken ik 100 euro per uur of 400 euro per dag deel. Dit is inclusief oplevering van alle beelden via GoogleDrive of WeTransfer. Binnen de regio Deventer reken ik geen reiskosten. Daarbuiten reken ik 21 cent per kilometer.

Extra communicatie en overleg

Bij sommige projecten is er extra tijd voor overleg en communicatie nodig omdat het om complexe afspraken gaat of omdat er meerdere teams zijn waar overleg mee moet plaatsvinden. Meestal is extra rekenen niet nodig. Maar in het geval dat dit wel zo is dan reken in 50 euro per uur voor overleg voor uren die buiten de offerte vallen.

Kosten advies

Voor advies over fotografie, camera aanschaf of advies over en voor je fotografie onderneming reken ik 50 euro per uur. Maar het eerste overleg is gratis.

Prijzen voor Interieurfotografie en vastgoedfotografie

Voor interieurfotografie en vastgoedfotografie hanteer ik 3 verschillende pakketten.

  • Pakket 1 – 3 uur op locatie met 5 maximaal volledig opgeleverde beelden.  Prijs: 400 euro
  • Pakket 2 – 4 uur op locatie met maximaal 8 volledig opgeleverde beelden. Prijs: 575 euro
  • Pakket 3 – 8 uur of 2 dagdelen op locatie – Alle beelden na keuze volledig opgeleverd. Prijs: 1100 euro.
Per pakket is er ook de optie om te kiezen voor extra beelden. Deze kosten 10 euro per volledig nabewerkt beeld. Binnen regio Deventer reken in geen reiskostenvergoeding. Buiten de regio reken ik 21 cent per kilometer. Alle pakketten gaan op basis van een offerte met offerte akkoord.

Prijzen voor stadsfotografie en architectuur

De prijzen voor stadsfotografie gaan in principe per gemaakt beeld omdat dit vaak maatwerk is. Per beeld reken in een commissie van 100 euro. Hier krijg je als klant tevens een licentie voor het beeld die geldig is voor print en voor sociale media gebruik. Ik zal hier dan ook de juiste beeldformaten voor afleveren. Voor grotere opdrachten kan een prijzenstructuur als bij mijn interieurfotografie worden gehanteerd. Zie hiervoor de tekst boven.

Reiskosten vergoeding 

Binnen de regio Deventer reken ik geen reiskosten, buiten deze regio reken ik 21 cent per minuut.

DTP en vormgeving

Bij sommige projecten zitten ook DTP-werkzaamheden en extra bewerking of vormgevingstijd. Dit zal ik in de offerte fase natuurlijk aangeven en zo nodig voorstellen. De kosten voor DTP en vormgeving zijn 50 euro per uur.

Facturatietermijn 

Mijn facturatie termijn is 14 dagen met een herinneringstermijn van 7 dagen tenzij dit in de offertefase anders is overeengekomen. Na de periode van 4 weken zal mijn factuur worden overgedragen aan mijn incasso bureau.

Licentieprijzen

Mijn licentieprijzen bedragen €100 exclusief btw per beeld. Met deze licentie verkrijgt de klant het blijvende recht om het betreffende beeld zowel online als in print te gebruiken, zonder echter het recht te hebben tot aanpassingen aan het beeld of het doorverkopen ervan. Zonder voorafgaande afspraken mogen de beelden niet worden doorverkocht of doorgegeven aan andere partijen.

Het is belangrijk op te merken dat het auteursrecht en beeldrecht altijd bij mij liggen, tenzij dit van tevoren anders is overeengekomen in de offerte. Een serie van mijn beelden is beschikbaar op Unsplash, waar andere regels gelden. Deze beelden kunnen worden gebruikt voor bepaalde doeleinden zoals online gebruik. De Unsplash-beelden zijn echter niet toegestaan voor reproductie in printwerk of grootschalig gebruik. Online gebruik is enkel toegestaan met naamsvermelding.

Voor toegang tot mijn Unsplash-profiel en deze specifieke reeks beelden, bezoek: Bart Ros Unsplash Profiel

Vragen en of opmerkingen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het bovenstaande dan raad ik je aan mij te mailen op info@bartros.nl of gebruik mijn contact formulier.

Een aantal beelden van eerder opgeleverde Projecten

Wil je ook graag weten hoe we samen fotografie kunnen inzetten?