Architectuurfotografie

ARCHITECTUURFOTOGRAFIE

Goede en unieke foto’s van het ontwerp van een gebouw tonen de vakmanschap van de architect. Dit is dan
ook de kracht van architectuurfotografie. Doordachte composities en perfecte balans in het licht zorgen ervoor dat de ruimtelijke beleving van architectuur optimaal in beeld komt.

Als professioneel architectuurfotograaf ben ik gespecialiseerd in het fotograferen van gebouwen en interieurfotografie. Mijn foto’s hebben vaak een uniek en sfeervol karakter. Dit komt door de tijd en dag dat ze zijn gefotografeerd, maar ook door het inzetten van de volledige dynamiek van mijn camera. En natuurlijk
de nabewerking.

stad en architectuurfotografie in Deventer.
Foto van Bart Ros met camera in Deventer

BART ROS – ARCHITECTUURFOTOGRAAF

Wonend in Deventer kan ik enorm genieten van alle architectuur die de stad te bieden heeft. Elke keer als ik er met mijn camera op uit ga, ben ik op zoek naar de meest ideale invalshoek om gebouwen perfect op beeld vast te
leggen.

 Als architectuurfotograaf help ik o.a. architectenbureaus, bouwbedrijven, hotels en restaurants om hun ontwerpen en gebouwen perfect te fotograferen.

Het rijksmuseum in Amsterdam met tulpen en wolken Architectuurfotografie

WAAROM ARCHITECTUURFOTOGRAFIE INZETTEN VOOR JE ONDERNEMING?

  • te gebruiken als beeldmateriaal op websites
  • geweldig voor social media
  • geeft een impressie op Google
  • te gebruiken als beeldmateriaal voor flyers, folders en brochures
Architectuurfoto van het centrale station van Zwolle

ARCHITECTUURFOTOGRAFIE VOOR WIE?

Een fotograaf van Architectuur werkt natuurlijk niet alleen maar voor architectenbureaus, bouwbedrijven en interieurontwerpers. Maar ook voor bouwbedrijven of Marketingbureaus. Architectuur en interieurfoto’s (zie interieurpagina) zijn perfect in worden gezet voor marketing doeleinden. Maar ook voor sfeerbeelden en op sociale media. En vergeet vooral de aanblik van een locatie op Google Maps niet. Zo heb ik in de loop van de jaren ook gewerkt voor recreatiebedrijven, communicatiebedrijven, grote toeleveranciers van materialen en marketingbureaus.

Kubus woningen in rotterdam architectuurfoto

WAT KOST ARCHITECTUURFOTOGRAFIE? 

Ik hou zelf van het aanbieden van een eerlijke en overzichtelijke prijs. Voor Architectuurfotografie heb ik dan ook een pakket ingericht. Deze bestaat uit 2 onderdelen. 

Deel 1 is de fotografie op locaties zelf. Hiervoor reken in 375 euro per dagdeel. Reiskosten binnen Nederland zijn hierbij inbegrepen. Tijdens deze sessie verwacht ik minimaal met 10 mooie en unieke architectuurfoto’s van de locatie te komen. 

Deel 2 is de nabewerking. De nabewerking bij architectuurfotografie is erg belangrijk voor het resultaat. Maar ook erg bewerkelijk. Na de eerste sessie zal ik dan ook een impressie aanleveren van de beelden. Hieruit kan je dan een selectie maken welke beelden volledig moeten worden nabewerkt. Per beeld reken ik nog eens 15 euro. Het meeste werk zit namelijk in de nabewerking. Natuurlijk kan in overleg hier een korting op komen als er meerdere beelden worden geselecteerd. 

Meer voorbeelden van Architectuurfotografie

Wil je ook graag weten hoe we samen fotografie kunnen inzetten?