Stadfotografie

STADFOTOGRAFIE

Stadsfotografie is het type fotografie die we allemaal weleens doen. Of je nu in je eigen stad of dorp weleens foto’s maakt, of dat je een dagje weg gaat naar een andere stad tot zelfs op vakantie, veel fotografen leggen de stedelijke omgeving vast. Maar wat houdt dit eigenlijk in, stadsfotografie. Stadsfotografie heb je in verschillende vormen, zoals hierboven omschreven een dagje weg of op vakantie, maar ook kun je je eigen omgeving goed maandelijks vastleggen. 
 
Voor mij is stadsfotografie dan ook het type fotografie wat ik het meeste doe. Nieuwe wijken, andere seizoenen een hogere of lagere waterstand. Allemaal zijn het momenten voor mij om de stad vast te leggen. Er is altijd wel iets nieuws te zien. Voor mij is het dan ook ideaal dat ik enkele beeldbanken voor de overheid en klanten mag vullen. En natuurlijk zet ik ze beelden in voor marketing doeleinden voor andere ondernemers en mijn eigen producten. 
Het potlood in Apeldoorn tijdens het blauwe uur

DE STAD ALS BEELD

Het beeld van een stad wordt bepaald door een herkenbaar stadsaanzicht; van de skyline van Rotterdam tot de Eiffeltoren in Parijs. Het karakter van de stad spreekt uit een goed stadsaanzicht. Ik zie het fotograferen van stadsaanzichten, met hun kenmerkende beelden en architectuur, als het stedelijke vervanging van landschapsfotografie.

Het fotograferen van stadsaanzichten is intrigerend; het zijn toch niet alleen de gebouwen en de architectuur die het karakter van een stad bepalen, maar ook de inwoners. En ieder uur van de dag geeft een stad weer een andere aanblik. Verlaten straten in de vroege ochtend, drukke wegen en gehaaste gezichten in de spits, de warmte van de ondergaande zon en de eenzaamheid van een verlaten stad in de nacht. Ik fotograaf zelf het liefst in het blauwe uur, als het zonlicht verdwijnt en het eerste kunstmatige licht zich aan de horizon laat zien. Het intense blauw van het licht, dat het blauwe uur zijn naam geeft, vormt een sfeervolle en serene achtergrond voor de aanblik van de Stad. 

De spiegel in Zwolle tijdens het blauwe uurtje

FOTOGRAAF DEVENTER

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Ik ben dan ook regelmatig in de omgeving te vinden om mijn collectie prints [link naar prints!] uit te breiden. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de ‘kalender van Deventer’  met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving.

PRINTS: STADSFOTOGRAFIE ALS DECORATIEVE PRINT

Ik bied mijn collectie stadsaanzichten ook aan in de vorm van decoratieve prints en stockbeelden voor websites en brochures. Neem gerust contact op voor meer informatie en maatwerk.

 

De IJsselbrug in Zutphen

Stadsfotografie als versterking van een merk, bedrijf, locatie of product

Stadsfotografie kan een krachtige manier zijn om een merk, bedrijf, locatie of product te versterken. Door mooie en sfeervolle beelden van een stad te gebruiken, kun je een positieve associatie creëren met je merk.

Er zijn verschillende manieren om stadsfotografie in te zetten voor marketingdoeleinden. Zo kun je foto’s gebruiken op je website, in je reclamemateriaal of op social media. Je kunt ook foto’s verkopen aan andere bedrijven of organisaties.

Voorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe stadsfotografie kan worden gebruikt om een merk, bedrijf, locatie of product te versterken:

  • Een toeristenbureau kan stadsfotografie gebruiken om de schoonheid en het karakter van een stad te promoten.
  • Een restaurant kan stadsfotografie gebruiken om een sfeervolle en gastvrije omgeving te creëren.
  • Een winkel kan stadsfotografie gebruiken om een modieuze en trendy uitstraling te geven.
  • Een bedrijf kan stadsfotografie gebruiken om zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap te tonen.

Meer voorbeelden van Stadsfotografie

Wil je ook graag weten hoe we samen fotografie kunnen inzetten?

FOTO’S VAN DEVENTER

Het fotograferen van Deventer doe ik al jaren. Ik heb dan ook een redelijke collectie van Foto’s van Deventer opgebouwd. Mijn passie is dan ook het maken van unieke beelden van steden, gebouwen en landschappen. Deventer hoort op alle vlakken in dit lijst. De stadsaanzichten genomen van de rivier de IJssel. De mooie straatjes zoals de Walstraat en de Bergpoortstraat. Maar alle leuke evenementen of gewoon aan het stadsstrand. En laat ik de Wilhelminabrug, Lebuïnus en de Bergkerk niet vergeten.

Interieurfotografie van de verborgen kerk in Deventer

AMBASSADEUR VAN DEVENTER

Als Stadsfotograaf van Deventer ben ik ook een ambassadeur van de stad. Ik heb de verantwoordelijkheid om Deventer op een positieve manier te presenteren aan de rest van de wereld. Ik hoop dat mijn werk mensen zal inspireren om Deventer te bezoeken, te ontdekken en te ervaren. Maar ik wil ook laten zien dat Deventer meer is dan alleen de mooie plaatjes. Ik wil aandacht besteden aan de uitdagingen en problemen waar Deventer mee te maken heeft en laten zien hoe de stad hiermee omgaat. Zo kan ik als stadsfotograaf bijdragen aan een compleet beeld van Deventer, als een stad met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst.

Stadsfotografie Deventer voor Bosch Slabbers

DEVENTER, EEN SCHAT AAN INSPIRATIE

Deventer biedt inderdaad een schat aan mogelijkheden voor boeiende foto’s. Ik ben trots op mijn werk en ik hoop dat mijn foto’s anderen zullen inspireren om Deventer te bezoeken en te fotograferen.

Wil je ook graag weten hoe we samen fotografie kunnen inzetten?